Scroll to top
U bent welkom
Smederij 6
2211SM, Leiden
Contact
hello@studiovixx.nl
+31(0)6 48200039

Gebruik kracht van herhaling om je naamsbekendheid te vergroten

Studio Vixx is een Creative digital agency uit Leiden. Wij zijn dol op ons vak! Over branding en marketing zijn boeken volgeschreven. Maar uiteindelijk draait het allemaal maar om één ding: mensen zover krijgen dat ze jouw product kopen. Om ze zover te krijgen, moet je er eerst voor zorgen dat de klanten weten dat je bestaat.

Niet alleen dat, je moet ervoor zorgen dat jij de eerste bent aan wie ze denken. Bedrijven investeren daarom fors in het vergroten van hun naamsbekendheid. Aan wie denk jij bij de volgende woorden:

  • Gloeilamp
  • Tankstation
  • Bankrekening
  • Bier

Goede kans dat je meteen dacht aan: Phillips, Shell, ING of ABN Amro en Heineken. Deze merken staan alle vijf in het rijtje Nederlandse merken met de hoogste naamsbekendheid. Ze zijn er dankzij hun marketingcampagnes in geslaagd top-of-mind awareness te bereiken. Nog niet overtuigd? Waar denk je aan bij: online boekhandel, fast food, cola, online zoekmachine en marketingbureau? Onze voorspelling staat onderaan dit artikel.

Jouw bedrijf is misschien geen multinational, maar ook voor jou is het vergroten van je naamsbekendheid essentieel. Als jouw merk top-of-mind is, hoef je minder hard op zoek naar klanten. In plaats daarvan gaan je klanten op zoek naar jou. Maar…hoe bereik je dat?

De kracht van naamsbekendheid

Het is een bekend gegeven dat emotie een belangrijke rol speelt bij het kopen van producten en diensten. “Vertrouwen” is zo een emotie. Mensen zijn eerder geneigd om een aankoop te doen bij je te doen als ze je vertrouwen. Bekendheid leidt tot vertrouwen. Een klant die uit verschillende aanbieders kan kiezen zal eerder gaan voor een naam die hij kent. Hoe groter jouw naamsbekendheid, hoe meer omzet je genereert.

Sterker nog, als jouw top-of-mind awareness heeft bereikt, denkt een groot deel van de klanten niet eens meer over alternatieven. Ze kiezen automatisch voor jou. Als jij iets online zoekt, ga jij toch ook niet uitgebreid nadenken over welke zoekmachine je gaat gebruiken?

Hoe bereik je top-of-mind awareness

Naamsbekendheid vergroten is niet eens zo moeilijk. Je moet gewoon zorgen dat je daar bent waar je klant is.

Is het dan genoeg om een keer een reclamecampagne uit te voeren, of een keer een tweet te plaatsen? Nee!

Het vergroten van je naamsbekendheid is geen eenmalige actie. Het draait namelijk allemaal om herhaling, herhaling en herhaling. Oh, en laten we vooral benoemen dat herhaling belangrijk is.

Herhaling is het magische ingrediënt dat zorgt dat mensen dingen leren. Wil je de Duitse taal leren? Dan zul je eindeloos naamvallen moeten herhalen. Wil je leren fietsen? Oefening (oftewel herhaling) baart kunst.

Ook het vergroten van naamsbekendheid is een vorm van leren. Jij wilt je klant namelijk leren dat jouw merk bestaat en waar het voor staat. Zorg dat je jouw boodschap herhaalt en je publiek zal het vanzelf onthouden.

Hoe maak je gebruik van de kracht van herhaling?

Om de kracht van herhaling te gebruiken hoef je alleen maar…. Inderdaad, je boodschap te herhalen. Dit doe je bijvoorbeeld door regelmatig actief te zijn op social media (Facebook, Twitter, Instagram), af en toe iets weg te geven en aanwezig te zijn op beurzen en events. Doe dit niet hapsnap, maar ga uit van een lange termijn strategie. Studio Vixx helpt je bij het opstellen en uitvoeren van een marketingstrategie en -campagne. Nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Oh, en beloofd is beloofd. Dit zijn de merken waar je (hoogstwaarschijnlijk) aan dacht: Bol.com, McDonalds of Burger King, Coca Cola of Pepsi, Google en natuurlijk Studiovixx.nl

Author avatar
Laura Jorna
Grijp jouw cookie voor de beste ervaring op onze website