Scroll to top
U bent welkom
Smederij 6
2211SM, Leiden
Contact
hello@studiovixx.nl
+31(0)6 48200039
Warning: Undefined array key "date" in /www/wp-content/themes/ohio/parts/portfolio/layout_type9.php on line 102

FEMME Magazine Forum

Het online magazine voor vrouwen over dat informeert en verbindt komt met de online groei voor nieuwe uitdagingen te staan. Van een passende verbinding met bedrijven, naar een unieke interactieve ervaringen online.

Open Project
Task

Meer bezoekers trekken naar het forum en bedrijfsmodel uitbreiden door het platform verbinden aan bedrijven.

  • Strategy

    Digitalisering, Branding, UI/UX,

  • Design

    UI/UX Design, Art Direction, Interaction

  • Client

    FEMME Amsterdam

AMBITIE

Hét online platform voor vrouwen.

Femme is een inspirerend online magazine voor vrouwen over gezondheid, lifestyle, ouderschap en meer. Het platform brengt vrouwen met elkaar in contact, informeert en verbindt. De actuele blogs en het actieve forum trekken dagelijks veel bezoekers naar het online podium. Om het bereik te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren gaf Femme nu eens niet zelf het antwoord, maar vroeg het Studio Vixx om advies.

UITDAGING

Groter bereik, meer interactie en een breeder bedrijfsmodel.

Door de groei in het aantal dagelijkse bezoekers, kreeg Femme met nieuwe uitdagingen te maken. Hoe verbinden we het platform met bedrijven? Hoe maken we het online magazine en forum nóg beter vindbaar? En hoe kunnen we van elk bezoek aan de website en het forum een fijne interactieve ervaring maken?

Femme biedt antwoorden en oplossingen voor iedereen en voor elke (levens)vraag. Maar het oog wil ook wat. Daarom hebben wij een visueel aantrekkelijk webdesign ontwikkeld. De grootste uitdaging lag op het technische vlak. Om de levendige community te ondersteunen hebben we een nieuwe routing uitgestippeld, waardoor bezoekers online snel hun weg vinden en het forum gebruiken om met elkaar in contact te komen.

RESULTAAT

Volop in beweging.

Wat doet een gebruiker op een website? Wat zijn de triggers? Hoe kun je met design de aandacht van bezoekers vasthouden? Door een aantal specifieke A/B-tests brachten we de community in kaart, om zo een goed beeld te krijgen van what women really want. Het resultaat mag er zijn. De nieuwe look van Femme valt in de smaak. Het gerestylede forum is overzichtelijk en simpel te gebruiken en volop in beweging. De bezoekers zijn happy, net als de redactie met het vernieuwde systeem dat nog sneller het laatste nieuws en handige beautytips kan delen. Make-over geslaagd!

Is jouw website of merk toe aan make-over?

Studio Vixx is een team van creatievelingen die enthousiast zijn over unieke ideeën en bedrijven helpen bij het digitaliseren met een unieke identiteit door eersteklas UI/ UX.

Grijp jouw cookie voor de beste ervaring op onze website