Scroll to top
U bent welkom
Smederij 6
2211SM, Leiden
Contact
hello@studiovixx.nl
+31(0)6 48200039
Warning: Undefined array key "date" in /www/wp-content/themes/ohio/parts/portfolio/layout_type9.php on line 102

Waterschappen digitalisering

Voor veel mensen is ‘veranderen’ vooral vermoeiend. Aan ons de opdracht om verandering een gezicht te geven, zodat zelfs de meest volhardende sceptici enthousiast en vol energie aan de toekomst werken.

Task

Een eigen gezicht en eigen identiteit om het project landelijk onder de aandacht te brengen.

  • Strategy

    Branding, Communicatie, Digitalisering

  • Design

    Identiteit, Website, Digital branding, Communicatie

  • Client

    Het Waterschapshuis, Uni van Waterschappen

AMBITIE

Digitale samenwerkingsverband activeren, motiveren en inspireren.

Met de komst van de nieuwe Omgevingswet, worden de Nederlandse waterschappen voor een grote digitale uitdaging gesteld. Om de waterschappen te ondersteunen bij het digitaliseren van werkzaamheden en regelgeving, is het projectteam TROWA gevormd. Het samenwerkingsverband activeert, motiveert en inspireert bij het maken van deze digitale vertaalslag.

Deze ingrijpende verandering in het – toch al drukke – dagelijkse doen en laten van de waterschappen, vraagt nogal iets van medewerkers. TROWA klopte bij Studio Vixx aan voor een helpende hand bij het ontwikkelen van een eigen gezicht en eigen identiteit om het project onder de aandacht te brengen. Hoe betrekken we werknemers van waterschappen bij het opstellen van doelgerichte digitale regelgeving?

UITDAGING

Ingrijpende verandering landelijk enthousiasmeren.

Voor veel mensen is ‘veranderen’ vooral vermoeiend. Aan ons de opdracht om verandering een gezicht te geven, zodat zelfs de meest volhardende sceptici enthousiast en vol energie aan de toekomst werken. Om alle werknemers van waterschappen te betrekken hebben we een unieke visuele communicatie ontwikkeld, waarbij zij aan de hand van beeldende begeleiding de vertrouwde werkwijze aanpassen aan de nieuwe maat.

Samenwerken is de sleutel. Zéker binnen grote organisaties. De enorme schat aan kennis van ruimtelijke ordening, natuurbeheer, milieubeheer en waterstaatszorg – die móet gedeeld worden. Daarom hebben we niet TROWA, maar de mensen zélf de verandering in gang laten zetten via een online platform. Sharing is caring. Watervlug veranderen, zonder een vloedgolf aan vragen.

RESULTAAT

Een gezamenlijke visie en breed geaccepteerde aanpak.

De vorm en inhoud van een dynamisch digitaal platform en de informatiecommunicatie – zoals whitepapers, nieuwsbrieven, blogs en uitgebreide stappenplannen – zijn het resultaat van onze creativiteit gekoppeld aan de kennis en wensen van het twintig-koppige TROWA-comité. Door te luisteren, open te staan voor andere invalshoeken en ruimte te geven aan eigen inbreng, ontstond een gezamenlijke visie en breed geaccepteerde aanpak.

Kies jij ook voor een nieuwe koers?

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Wij maken veranderen functioneel en vooral leuk!

Grijp jouw cookie voor de beste ervaring op onze website