Contact

Studio Vixx© Branding Agency - Let's make it happen

Contact

Studio Vixx© Branding Agency - Let's make it happen

PLNT is een bloeiende gemeenschap die innovatie en ondernemerschap stimuleert in de Leidse regio. Binnen dit centrum werken ondernemers en studenten samen om creatieve oplossingen te vinden voor echte uitdagingen. PLNT is een “innovatiefabriek” waar ideeën en idealen vorm krijgen. Voor deze dynamische organisatie was er behoefte aan een inspirerend en heldere identiteit die de groei zou voeden.

Rebranding, propositie, merkstrategie, merkidentiteit, campagnes, socials en content

Rebranding & Herpositionering voor duurzame connectiviteit

Client & Ambitie

Innovatie en ondernemerschap versterken door rebranding

De uitdaging was om een onderscheidende en veelzijdige merkidentiteit te creëren die PLNT in staat stelt zichzelf in verschillende contexten uit te drukken, terwijl het zijn unieke karakter en herkenbaarheid behoudt. Daarnaast moest de rebranding het engagement van PLNT voor duurzaamheid en zijn toekomstgerichte visie weerspiegelen, waardoor de organisatie sterkere verbindingen kan leggen met zijn community, belanghebbenden en partners. Kortom – een sterk merk te worden.

 

Approach

Merkprestaties verhogen met een gerichte aanpak

Wij geloven in samen groeien door een combinatie van rijke ervaring en nieuwe, verrassende inzichten. Om deze werelden nog dichter bij elkaar te brengen, hebben we PLNT ondersteund bij het versterken van zijn positie binnen de Leidse gemeenschap. We wilden een merkervaring creëren die dynamiek en groei uitstraalt.

Ambities zijn er om te worden bereikt en dromen zijn er om te worden gerealiseerd. Met deze gedachte hebben we het project benaderd met een combinatie van creativiteit en strategie. We begonnen met het veranderen van de naam en gingen vervolgens verder met het ontwikkelen van symbolische elementen die sterk van invloed waren op het ontwerp van een nieuw logo. Op basis van deze fundering hebben we een toonaangevende merkidentiteit ontwikkeld die de marketinginspanningen van PLNT zou verbeteren. Vervolgens hebben we de website, sociale media en content creatie lineair aangepakt om een succesvolle merklancering en verdere naamsbekendheid te garanderen.

Resultaat

Een gedurfd, opwindend merk dat innovatie en groei vertegenwoordigt

PLNT’s rebranding heeft geleid tot een gedurfde en opwindende identiteit die de geest van innovatie en groei van het bedrijf vastlegt. Het nieuwe merk is ontworpen om veelzijdig en aanpasbaar te zijn, waardoor PLNT zichzelf kan uiten in verschillende contexten en kanalen, terwijl het zijn unieke karakter en herkenbaarheid behoudt.

De naamswijziging van HUBspot naar PLNT Leiden heeft de organisatie geholpen haar positie binnen de Leidse gemeenschap te versterken en haar toewijding aan ondernemerschap en innovatie te benadrukken. Het nieuwe logo is een krachtig symbool van groei en dynamiek, met een frisse en eigentijdse uitstraling die de vooruitziende visie van PLNT op de toekomst weerspiegelt. De nieuwe merkidentiteit is toegepast op een reeks touchpoints, waaronder de website, sociale media, marketingmaterialen en fysieke ruimte. De website heeft een schone en moderne uitstraling, met intuïtieve navigatie en boeiende content die de diensten, evenementen en succesverhalen van PLNT toont.

De rebranding heeft PLNT in staat gesteld om aanzienlijk sterkere verbindingen te leggen met haar community, stakeholders en partners. Dit heeft geleid tot een groei van maar liefst 300% in naamsbekendheid, business en een tweede PLNT-vestiging in Den Haag, PLNT Den Haag.

“Met de nieuwe naam en uitstraling maken we nu echt de nadrukkelijkere associatie met groei en het samenbrengen van ondernemerschap en innovatie”

– Bastiaan de Roo, Directeur PLNT

Related stories

Studio Vixx opent professionele podcaststudio!????️

Lees meer

BRAND New Thinking® in je mailbox

Lees meer

De Grote Merktransformaties: Een Blik op Studio Vixx’s Succesverhalen

Lees meer

Creating a bold future starts with us - let's make it happen.

Let's talk ambition